woensdag 5 november 2008

Mexicaanse bonenzooi

Vandaag houd ik het kort. Over dit recept valt namelijk weinig anders te zeggen dan dat het HEERLIJK is! En je kunt het op veel manieren combineren. Onderstaand staat mijn favoriet, als ovenschotel. Maar laat je de tortillachips en kaas weg, kun je het ook in een wrap/buritto vouwen. Of je doet er wat rijst door en eet het als een wokgerecht.

Ingrediënten (3 a 4 personen):
125 g geraspte kaas
2 uien
2 eetlepels boter of margarine
1 schaal rundergehakt (ca. 500 g)
2 eetlepels Mexicaanse kruiden (strooidoosje a 27 g)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chillisaus
1 blik maïskorrels (300 g)
1 blik rode kidneybonen
250 gram (diepvries)sperciebonen
1 zak tortillachips naturel (150 g) (bij voorkeur van Euroshopper)

Bereiden:
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Uien pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten en ui ca. 2 minuten bakken. Gehakt en kruiden toevoegen en gehakt in ca. 4 minuten rul bakken. Maïs en kidneybonen laten uitlekken en samen met de sperziebonen door het gehakt scheppen. Gerecht door en door verwarmen. Groenten-gehaktmengsel overdoen in ovenschaal. De schaal bedekken met gebroken stukjes tortillachips. Bestrooien met kaas en schaal onder grill schuiven tot kaas gesmolten is.