Ik ben werkelijk gek de vele gerechten die je kunt maken in een oven. Van simpele restjesschotels tot luxe grillmenu's, de oven is zo heerlijk veelzijdig! Het is een categorie die in mijn kookboek niet mag ontbreken.
Een van onze favorieten is de spinazietaart. Een simpele quiche waarin veel variaties mogelijk zijn. Gehakt, vegetarisch, extra champignons, gedroogde tomaat of stukjes paprika of ui, je kunt er alle kanten mee op.
Benodigdheden:
3 a 4 plakjes bladerdeeg
450 gram spinazie a la creme
2 a 3 eieren
1 teentje knoflook
een beetje paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
Naar smaak toe te voegen:
100 gram champignons en/of
100 gram gedroogde tomaat en/of
1 rode paprika en/of
1 blanke ui
250 gram rundergehakt
Laat de oven voorverwarmen op 220 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bak het vlees, eventueel samen met de toegevoegde groenten gaar. Meng in een kom de ontdooide spinazie, een teentje geperste knoflook, wat paprikapoeder, het vlees en de eventuele extra groenten met de geklopte eieren.
Bestrijk de springvorm met olijfolie of licht gesmolten boter en bedek de bodem en randen met de bladerdeeg. Verdeel het mengsel over de bodem en bestrooi dit met de geraspte kaas.
Zet het geheel in de oven en bak het in 40 tot 45 minuten gaar.
Een van onze favorieten is de spinazietaart. Een simpele quiche waarin veel variaties mogelijk zijn. Gehakt, vegetarisch, extra champignons, gedroogde tomaat of stukjes paprika of ui, je kunt er alle kanten mee op.
Benodigdheden:
3 a 4 plakjes bladerdeeg
450 gram spinazie a la creme
2 a 3 eieren
1 teentje knoflook
een beetje paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
Naar smaak toe te voegen:
100 gram champignons en/of
100 gram gedroogde tomaat en/of
1 rode paprika en/of
1 blanke ui
250 gram rundergehakt
Laat de oven voorverwarmen op 220 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bak het vlees, eventueel samen met de toegevoegde groenten gaar. Meng in een kom de ontdooide spinazie, een teentje geperste knoflook, wat paprikapoeder, het vlees en de eventuele extra groenten met de geklopte eieren.
Bestrijk de springvorm met olijfolie of licht gesmolten boter en bedek de bodem en randen met de bladerdeeg. Verdeel het mengsel over de bodem en bestrooi dit met de geraspte kaas.
Zet het geheel in de oven en bak het in 40 tot 45 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten