Soms heb je zin in iets en kun je er zo snel geen bestaand gerecht bij verzinnen. Dus dan koop je maar wat en verzin je er zelf een recept omheen. Zo liep ik gisteren door de winkel met een enorme zin in kastanjechampignons, maar ook met zin in draadjesvlees. Je koopt er een winterpeen en een paprika bij en bedenkt dat het vast lekker zal smaken met wat aardappelpuree. Nu was het al veel te laat om gistermiddag nog een stoofpotje te gaan maken, dus dat is een mooie zondagmiddagactiviteit!
Ingredienten:
600 gram runderriblappen
250 gram kastanjechampignons
1 (wat dunnere kleine) winterpeen
1 biologische paprika
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
2 jeneverbessen
3 kruidnagelen
verse peterselie
braadboter
olijfolie
Bereiden:
Wrijf het vlees in met de rundvleeskruiden en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de braadpan voor en laat de boter smelten met een scheutje olijfolie. Snijd het vlees in grote blokjes. Doe het vlees in de pan en schroei de blokjes aan alle zijden dicht. Zet het vuur lager en voeg het bouillonblokje, het laurierblad, de jeneverbessen, de kruidnagelen, de tomatenpuree en wat warm water toe totdat het vlees net onder het vocht verdwijnt.
(warm water toevoegen voorkomt dat het vlees taai wordt omdat het "schrikt" van het koude water)
Laat het vlees met deksel op de pan pruttelen terwijl je de sjalotten in grove stukken snijdt en de knoflook plet. Voeg dit toe aan het vlees en laat het geheel vervolgens anderhalf uur doorpruttelen.
Maak de winterpeen schoon en snijd deze in schijfjes. Voeg deze toe aan het vlees. Laat vervolgens het vlees nog een uur doorpruttelen.
Maak ook de paprika en de champignons schoon en snijd deze in grove stukken (kleine champignons kunnen heel worden toegevoegd). Laat ook dit nog een half uur pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra stukken ui of vocht toe.
Snijd (of knip) de peterselie fijn en voeg deze vlak voor het opdienen toe aan de vleesmix. Het vlees is klaar wanneer de blokjes uit elkaar beginnen te vallen.
Dit gerecht smaakt heerlijk met een zelfgemaakte aardappelpuree!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten