zaterdag 31 oktober 2009

Herfstig draadjesvlees

Heerlijk om eens te maken op een herfstig weekend wanneer het buiten guur weer is. Met een middagje in de keuken staan, is die saaie dag immers zo voorbij! Dit draadjesvlees smaakt goed bij hete bliksem, of een ander stamppotje.

Ingredienten:
500 gram doorregen runderlappen
versteegen rundvleeskruiden
2 kleine uitjes
4 kruidnagels
2 jeneverbessen
1 theelepel rinse appelstroop
kaneel
boter
olijfolie
rundvleesbouillon

Bereiden:
Wrijf de runderlappen in met de rundvleeskruiden en laat ze op kamertemperatuur komen. Snijdt ondertussen de uitjes en smelt vast wat boter met een scheutje olijfolie in de braadpan. Fruit de uitjes snel aan en leg de runderlappen in de boter. Laat ze aan beide kanten even dichtschroeien en voeg rundvleesbouillon (of water) toe totdat de runderlappen net onder water staan. Voeg ook de kruidnagelen, jeneverbessen en wat kaneel toe en zet het vuur lager. Laat het geheel 4 tot 6 uur sudderen, keer ondertussen elke 30 tot 45 minuten de runderlappen om.