donderdag 8 januari 2009

Italiaans draadjesvlees

600 gram runderriblappen
4 sjalotjes
1 teen knoflook
2 grote theelepels italiaanse tuinkruiden
2 grote theelepels zongedroogde tomatentapenade
3 of 4 gedroogde laurierbladeren
3 of 4 kruidnagelen
vleeskruiden
rundvleeskruiden
paprikapoeder
versgemalen vierseizoenenpeper

Een kant van de runderriblappen bestrooien met vleeskruiden en paprikapoeder. De andere kant bestrooien met rundvleeskkruiden. Margarine en olijfolie verwarmen in een braadpan en de vleesstukken aan beide kanten dichtschroeien. Vlees uit de pan halen.


Sjalotjes doormidden en in schijven snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Sjalotjes en knoflook aanfruiten in de pan. De zongedroogde tomatentapenade en italiaanse tuinkruiden toevoegen. Alles goed mengen en nogmaals aanfruiten.


Vlees op het uimengsel leggen en bestrooien met wat versgemalen peper. Laurierbladeren kneuzen en samen met de kruidnagelen op het vlees leggen. Water koken in de waterkoker en toevoegen totdat het vlees net onder water staat.


Het vlees 3 tot 4 uur stoven. Ondertussen regelmatig kijken of er genoeg vocht in de pan zit en indien nodig toevoegen. Als het vlees uit elkaar begint te vallen wanneer je het oppakt met een vleestang, is het gaar.

Geen opmerkingen: