vrijdag 9 januari 2009

Kerriekabeljauwcurrie

Dit recept heb ik nog niet gemaakt, maar als alles volgens planning verloopt, zal het vanavond op tafel gezet worden.

Ingrediënten:
2 stuks kabeljauwfilet
2 a 3 sjalotjes
1 teentje knoflook
50 gram boter
1 eetlepel kerrie massala
1 eetlepel bloem
1/2 eetlepel citroensap
kookroom/ zure room/ creme fraiche
versgemalen peper en zout
150 gram prei
basmatirijst

Bereiding:
Spoel de vis af onder stromend water en dep het droog. Zout en peper de vis en sprenkel de citroensap erover. Laat het 5 minuten intrekken en snijd de vis in dobbelstenen.

Smelt de boter in de pan. Snijdt de sjalotten en de knoflook en fruit deze licht aan. Voeg de kerrie en de bloem toe en verwarm dit kort. Voeg de room toe en laat dit 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de prei, de vis en eventueel nog wat peper, zout en kerrie toe en laat het geheel tien minuten doorpruttelen.

Kook ondertussen de basmatirijst gaar en dien het geheel samen op.

Geen opmerkingen: