zondag 14 maart 2010

Broodje warmvlees speciaal

Een paar weken geleden bestelde ik een broodje warmvlees speciaal bij een van de lokale snackbars. Tegen de tijd dat het thuis aankwam, was het broodje zelf helemaal zompig van de saus en het vlees afgekoeld. Er zat naar mijn mening sowieso veel teveel pindasaus op en ik dacht, dat is zelfgemaakt vast lekkerder.

Gisteren heb ik de ingredienten in huis gehaald en ik ben inmiddels al twee keer aan het kokkerellen geslagen om zelf een broodje warmvlees speciaal te maken. Van mijn vriend kreeg ik enkel te horen: "mmmmmmhhh, hm-hm!" gevolgd door wat ja-knikken en een grote genietende stilte.

Ingredienten: (per broodje)
1 bruin afbakpistoletje
1 medium champignon
1 sjalotje
1 ei
6-8 plakjes fricandeu
kleine theelepel ketjap manis
1 eetlepel pindasaus

Bereiden:
Plaats het afbakbroodje in de voorverwarmde oven. Zet twee pannen met arachideolie op het vuur. Snijd de champignon en de ui en bak dit samen met de ketjap in de eerste pan. Bak het ei in de andere pan. Pak de fricandeu per twee plakjes en bak deze bij de ei en de groentenmix in de pan. Ze moeten regelmatig gekeerd worden. Schep de groentenmix regelmatig om en voeg er de laatste twee minuten de pindasaus aan toe.

Haal het broodje uit de oven, snijd het doormidde en leg de fricandeu erop. Leg hierop de groente-pindamix en daarop het gebakken ei. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: