zondag 18 april 2010

Kaas-Uienquiche

Bij mijn vriend in de familie eten ze graag het Engelse gerecht "Cheese and Onion Pie". Omdat ik dit wat veel werk vind, heb ik hier vorige week een alternatief op gemaakt. Een die bij mijn vriend goed in de smaak is gevallen!

Benodigdheden:
4 a 5 plakjes roomboterbladerdeeg
2 a 3 eieren
200 ml creme fraiche of kookroom
6 a 7 uien
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel grove mosterd
1 gekookte aardappel
150 gram geraspte oude kaas
100 gram geraspte parmezaanse kaas
20 gram boter (en extra om in te vetten)

Bereiden:
Verwarm de oven voor en ontdooi de bladerdeeg. Snijdt de uien in grove snippers en fruit deze in de boter aan. Vet de springvorm in en bekleed deze met de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet het 10 minuten in de oven. Voeg de kruiden, de mosterd en de in blokjes gesneden aardappel toe aan de uien. Mix ondertussen de ei en de kookroom tot een geheel en voeg hieraan de geraspte kazen toe. Voeg vervolgens ook de gekruide uien aan de kaasmix toe en vul hiermee de springvorm. Bedek de toplaag met een extra laagje kaas en bak het in 30-40 minuten goudbruin.

Lekker met grote krokante vissticks, witte bonen in tomatensaus en kreukelfrieten.

Geen opmerkingen: