maandag 5 september 2011

Kipsmoor met atjar en tuinerwten

Even snel een receptje tussendoor. Zonder verhaaltje deze keer.

Benodigdheden: (4 personen)
300 g witte rijst
500 g kipfilet, in stukjes
1 ui, in halve ringen
1 bakje Conimex boemboe ajam smoor
1 pot Conimex atjar tjampoer
450 gramm diepvriestuinerwten
1 zak Indonesische kroepoek naturel

Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en bak deze nog even mee voordat je de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toevoegt. Breng het geheel aan de kook, voeg de tuinerwten toe en laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.

Geen opmerkingen: