zondag 17 juli 2011

Linzencurry

Ik ben niet zo experimenteel met exotische oosterse recepten, meestal eet ik zulke gerechten als ik op bezoek ben bij vrienden of familie. Onderstaande linzencurry heb ik vorig jaar gegeten bij mijn schoonmoeder. Het was echt heerlijk! En naast lekker, zijn de linzen en groenten in dit gerecht natuurlijk ook erg gezond. Na een paar weken twijfelen heb ik het recept eens opgevraagd. Mijn eerste poging om het zelf te maken is redelijk gelukt. Het vergt nog wat oefening om de linzen niet te overkoken terwijl de rest van de groenten nog niet volledig gaar zijn. Proef dus vooral als je dit recept volgt, want de tijden (en hoeveelheden) zijn uit de losse pols geschreven.

Benodigdheden:
150 g uien
1-2 courgettes
1 winterpenen
150 g (fijne) linzen
Patak’s currypasta
ongezouten cashewnoten
1 appel
Optioneel: 150 g kipfilet
Naanbrood met koriander en knoflook

Bereiden:
Spoel de linzen met koud water en zet ze met ruim water op in een grote pan. Laat ze ongeveer vijftien minuten koken. Maak ondertussen de uien, courgettes en wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Als je kipfilet toevoegd, bak deze dan snel gaar, niet te bruin en voeg vervolgens de uien toe. Fruit de ui aan en voeg de wortelen en courgettes toe samen met 0,5 dl water en een kwart pot Patak’s currypasta. Roer alles goed door elkaar en doe vervolgens de voorgekookte linzen erbij. Laat het nog een kwartier tot twintig minuten doorpruttelen.

Snijd de appel in blokjes en stamp de cashewnoten in brokken. Voeg dit vlak voor het serveren toe aan de curry. Dien het gerecht op met in de oven opgewarmd naanbrood.

Geen opmerkingen: