zondag 20 februari 2011

Braadworstschotel met tuinerwten

Hierbij een recept wat ik al jaren bereid, thuis of op de camping. Het is een simpel eenpansrecept wat niet veel tijd nodig heeft, maar door het gebruik van kruiden erg smaakvol is.

Benodigdheden (twee personen):
2 runderbraadworsten
1 zak minikrieltjes
250 gram tuinerwten (diepvries)
1 sjalotje
1 teen knoflook
komijn, paprikapoeder (of, voor het gemak: Silvo Cajunkruiden)

Bereiding:
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de minikrieltjes door de helft. Zet een hapjespan met olie op het vuur. Snijd (of knip) de braadworsten in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes en bak ze rondom bruin samen met de knoflook, gemalen komijn en paprikapoeder (of cajunkruiden). Voeg de aardappeltjes en tuinerwten toe en laat het geheel ongeveer 15 min. garen. Tussendoor regelmatig omscheppen. Voeg indien nodig wat water toe zodat het zichzelf gaar kan stomen.

Geen opmerkingen: