donderdag 2 december 2010

Roerbakspruitjes met worst

Ik kan er niets aan doen, ik houd van spruitjes. En wat ik nog leuker vind, is mensen die altijd zeggen dat ze spruitjes niet lekker vinden, spruitjes te laten eten. Iets niet lekker vinden, is vaak aangeleerd. Of door gedrag van je omgeving, of door een slechte ervaring, of gewoonweg omdat nog nooit iemand het goed of lekker voor je heeft bereidt.

Spruitjes is, net als witlof, een groente die vaak overkookt wordt. Maar door ze knapperig te houden, smaakt het erg lekker!

Benodigdheden (twee personen):
300 gram spruiten
1 rode paprika
125 gram champignons
1 runderbraadworst
125 gram gerookte spekblokjes
1 kleine ui
1 teen knoflook
ketjap manis

Bereiden:
Halveer de spruiten, snijd de champignons in kwarten en de paprika in reepjes. Wok de spruiten 5 minuten voor. Knip ondertussen de runderbraadworst over de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Leg de spruiten apart en schroei het vlees aan alle zijden dicht. Snipper de ui en de knoflook en voeg deze samen met de spekblokjes en een scheutje ketjap manis toe aan de runderbraadworst. Voeg vervolgens de voorgewokte spruiten, de champignons en de paprika toe en wok het geheel gaar.

Je kunt het wokgerecht serveren met een lekkere aardappelpuree, maar wij vinden het zo lekker dat de aardappelen overbodig zijn!

Geen opmerkingen: