dinsdag 28 december 2010

Tuna melt

Een blik in de kast laat me zien dat die wel erg vol is. Twee kerstpakketten met boodschappen die je normaal niet koopt, vullen de planken snel op. Hier een kaas, daar een potje pesto, nog een potje pesto, een potje tomaten, een zak pasta. Waarom zijn die pakketten toch elke keer weer Italiaans? En hoe gaan we dat allemaal op krijgen?

Voor de kappertjes en de zongedroogde tomaat heb ik alvast iets lekkers bedacht. Met geen zin om weer de keuken in te gaan, maar wel zin in iets anders dan ik normaal eet, werd het een simpel recept. Lekker als lunch, maar ook prima te doen als diner of misschien zelfs als avondsnack.

Benodigdheden:
halve ciabatta, reeds afgebakken
1 blikje tonijn, met light mayonaise
1 kleine rode ui, gesnipperd
4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
kappertjes
peterselie
peper
zout
paprikapoeder
geraspte kaas

Bereiden:
Meng de tonijn met ui, tomaat, peper, zout, paprikapoeder en peterselie tot een smeuig geheel. Snijd de ciabatta doormidden en besmeer met de tonijnmix. Strooi er een aantal kappertjes en geraspte kaas eroverheen en zet het geheel in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Geen opmerkingen: